Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παγκρέατος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, στις 12.00 μέχρι τις 2.00μ.μ., θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση με την ευκαιρία της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου του Παγκρέατος, στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα 12,00 - 14,00 μ.μ. 
 
Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υγεία ενός σχετικά άγνωστου οργάνου του παγκρέατος, και τον καρκίνο του παγκρέατος.

Η ενημέρωση των δημοσιογράφων θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εθνικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παγκρέατος που διοργανώνεται από την Ομάδα Εργασίας Καρκίνου του Παγκρέατος της Εταιρείας Μελέτης Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ http://www.emkapes.gr) και του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. (www.anticancerath.gr). Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:
 

  • Δρ. Χρήστος Δερβένης, MD FRCS, Συντονιστής Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Αγία Όλγα»  και Μέλος του ΕΜ-ΚΑΠΕΣ
  • Ιωάννης Μπουκοβίνας, MD, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης,  μέλος ΕΜ-ΚΑΠΕΣ
  • Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων & Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι.
  • Καίτη Αποστολίδου, Αντιπρόεδρος ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, Πρόεδρος της ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. –Διασωματειακής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο και Αν. Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.
 
Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν βασικά δεδομένα για τον καρκίνο του παγκρέατος και τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους, καθώς και το περιεχόμενο, τους στόχους και τους βασικούς παράγοντες της εκστρατείας για τον καρκίνο του παγκρέατος, που θα ξεκινήσει σύντομα στην Ελλάδα. και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ειρήνη Κουτελά, Διευθύντρια Συλλόγου ΚΕΦΙ στο ikoutela@gmail.gr ή στο 30 210 64 68 222


BeStrong.org.gr - 24.11.14