Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Ταξίδι ζωής για 197 ασθενείς

Ο Χον Ζιμίν ένιωσε τον κόσμο να χάνεται πριν από ενάμιση χρόνο όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι έχει καρκίνο στο νεφρό και του απέμεναν τρεις μήνες ζωής.

Ο Ζιμίν όμως όχι μόνο τους διέψευσε, αλλά βρίσκεται ήδη στο Πεκίνο και παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με άλλους 197 καρκινοπαθείς από τη Σαγκάη!

Όταν το 2001 το Πεκίνο ανέλαβε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ο Σύλλογος Θεραπείας Καρκίνου της Σαγκάης πρότεινε στα μέλη του να εξοικονομούν δύο γιουάν την ημέρα (20 λεπτά) για να μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους και να μεταβούν στο Πεκίνο για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.

Η αποταμίευση αποτελούσε ουσιαστικά τον στόχο τους για να ζήσουν τα επόμενα χρόνια και να ταξιδέψουν στο Πεκίνο. Πάνω από 8.000 μέλη αριθμεί ο σύλλογος και πολλοί από αυτούς βρίσκονταν στην αντίστροφη μέτρηση, σύμφωνα με τις ιατρικές διαγνώσεις.

Ο Γιουάν Ζενπίν πληροφορήθηκε ότι έχει καρκίνο στους λεμφαδένες πριν από 28 χρόνια, δέκα μόλις μέρες μετά τον γάμο του. Σήμερα, στα 59 του, βρίσκεται κι αυτός στο Πεκίνο και ζει τη μαγεία των Ολυμπιακών. "Ο γιατρός μου είχε πει πως θα ζούσα ακόμα έναν χρόνο, όμως φαίνεται πως κατάφερα να αποφύγω τη μοίρα μου!" δήλωσε.

Από τους εμπνευστές του ταξιδιού στο Πεκίνο, ο Λου Χουιτζουάν λέει ότι από τους 198 συμμετέχοντες σχεδόν όλοι έχουν περάσει τα πρώτα πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση, που είναι και το πιο κρίσιμο διάστημα.

Η προσπάθεια του συλλόγου συγκίνησε πολλές εταιρείες που προσφέρθηκαν να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού, παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους καρκινοπαθείς είχαν ήδη συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα από τις οικονομίες τους.


BeStrong.org.gr - 29.03.14