Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Διαμαρτυρία από τον ΕΛ.Α-ΖΩ έξω από την κυπριακή βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ:
ΠΕΜΠΤΗ  31 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 3μμ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ - ΩΡΑ 1μμ

Σύνθημά μας: Φτάνει ο εμπαιγμός των Καρκινοπαθών
Εδώ και τώρα Ακτινοθεραπευτικό στο Νέο ΓΝΛ

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

Ο ΕΛ.Α-ΖΩ παλεύει εδώ και 9 χρόνια, από το 2003, για να κάνει το κράτος Πλήρες Κρατικό Ογκολογικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα. Το 2004 προσφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο και κερδίσαμε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο σημερινός Θάλαμος και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Ογκολογικού στο Νέο ΓΝΛ. Όμως το κράτος δεν προχώρησε στο Ακτινοθεραπευτικό όπως ήταν και η απόφαση του Ανωτάτου.

Συνεχίσαμε τον αγώνα μας για να γίνει και Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2011, επιτέλους, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο το σχετικό κονδύλι και ακολούθως, στις 16 Δεκεμβρίου, το ενέκρινε και η Ολομέλεια της Βουλής. Ξανασυζητήθηκε το θέμα του Ακτινοθεραπευτικού στη Βουλή, στις 16 Φεβρουαρίου 2012, και επιβεβαιώθηκε ξανά η δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού της Λευκωσίας.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η προκήρυξη της προσφοράς για το κτήριο του Ακτινοθεραπευτικού της Λευκωσίας θα ήταν στις 27 Απριλίου 2012. Ξαφνικά, με την υπουργοποίηση του κ. Β. Σιαρλή στο Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ήταν υψηλό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, η προκήρυξη για την προσφορά της Λευκωσίας ΑΝΑΣΤΑΛΗΚΕ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟ ή ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ.

Αντίστροφα για το ΟΚΤΚ χορηγούνται ολοένα και περισσότερα χρήματα για να κρατήσει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ. Δηλαδή το κράτος κάτω από τις πιέσεις της Τράπεζας έβαλε στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τη δική της απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Οφείλουμε όλοι να διαμαρτυρηθούμε τόσο για την αδικία σε βάρος του Κρατικού Ογκολογικού και των Καρκινοπαθών μας, όσο και σε βάρος του Κρατικού Χρήματος, αφού το κράτος χορηγεί στο ΟΚΤΚ €30εκ. το χρόνο ενώ για να γίνουν ΔΥΟ (2) Ογκολογικά, στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, χρειάζονται μόνο €25 εκ. εφάπαξ.

Καλούμε όλους, Καρκινοπαθείς και Συγγενείς και Φίλους τους, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να έλθουν στις δύο πιο πάνω εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και έξω από το Προεδρικό.

Χρ. Ανδρέου
Πρόεδρος ΕΛ.Α-ΖΩ


BeStrong.org.gr - 29.05.12