Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

2ο Επιστημονικο Forum: Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΠΙΣΤΗ» σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, διοργανώνουν στις 19 Μαΐου 2012, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, το επιστημονικό forum με τίτλο «Παιδιατρική Αιματολογία – Ογκολογία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση του πρώτου επιστημονικού forum, το έτος 2009 και με δεδομένη την επανάληψη αυτής της προσπάθειας, ανά διετία, αποφασίστηκε να συναντηθούν εκ νέου όλες οι παιδοογκολογικές κλινικές της Ελλάδας (Καθηγητές, Διευθυντές, επιστημονικό δυναμικό).

Στόχος είναι να συζητηθούν τα δεδομένα του παρελθόντος, οι εξελίξεις του παρόντος και οι στόχοι του μέλλοντος με σκοπό τη γνωστοποίηση και ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στην παιδική ηλικία.

Τα ρηξικέλευθα αποτελέσματα και οι ραγδαίες εξελίξεις της φαρμακολογίας, βάσει των ερευνητικών στοιχείων που καθημερινά αλλάζουν, καθώς και η ψυχοκοινωνική στήριξη, θα αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό γνωστικό πεδίο του forum, αφού σε αυτά βασίζεται η αντιμετώπιση και τελικά η θεραπεία των παιδιών που νοσούν.

Ο Σύλλογος «Η ΠΙΣΤΗ», καθώς απαρτίζεται από γονείς παιδιών με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα, αποφάσισε να μετατρέψει την ελπίδα και την αισιοδοξία του σε πράξη και το κατάφερε, με το να φέρει κοντά όλους τους επικεφαλής των παιδοογκολογικών κλινικών της χώρας, σε μια συζήτηση που θα αφορά εξ’ ολοκλήρου στην υγεία και το μέλλον των παιδιών μας.


BeStrong.org.gr - 15.05.12