Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας και τη φετινή χρονιά δίνει ένα ηχηρό παρόν τον μήνα Οκτώβρη, μήνα διεθνώς αναγνωρισμένο στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Οι δράσεις του φετινού Οκτώβρη περιλαμβάνουν εκστρατεία κλινικής εξέτασης μαστού με τον τίτλο «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της! Ψάξου!».

Η κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστού) θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένους χειρουργούς στην Κινητή Μονάδα Υγείας στην Πλατεία Γεωργίου τις μέρες και ώρες: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου εως Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 από τις 17:00 ως τις 21:00, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 10:00 με 14:00 και 17:00 με 21:00 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 10:00 με 14:00. Απώτερος σκοπός και στόχος η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού στο τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
 
Για την υλοποίηση της παραπάνω δράσης  το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και την πολύτιμη υποστήριξη τους, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστεί επίσης τους γιατρούς με εξειδίκευση στο μαστό  για την εθελοντική συμμετοχή τους: κα Κυριακοπούλου Δώρα, κα Αποστολοπούλου Αναστασία, κο Καρβελά Φώτη και κο Κουρελέα Σωτήρη καθώς και τους ειδικευόμενους χειρουργούς κα Μπαϊρούσεβιτς Σβέτλα, κο Καραμπελιά Βασίλη και κο Παπανδρέου Θανάση.
 
Τέλος ευχαριστεί τα Διαγνωστικά Κέντρα Πατριαρχέας, Φροντίδα Υγείας, Β΄Διάγνωση και Μαγνητική Πατρών για την παροχή δωρεάν μαστογραφιών και υπερήχων σε τυχόν κλινικά ευρήματα.  
 
Καλούμε τις γυναίκες της Πάτρας να έρθουν, να εξεταστούν κάνοντας έτσι ένα δώρο ζωής στον εαυτό τους.  
 
Και τέλος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά οι δράσεις μας θα κλείσουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, με την καθιερωμένη και συμβολική ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ. Ο Σύλλογος περιμένει όλες και όλους μαζί να στείλουμε στον καρκίνο του μαστού, για άλλη μια φορά, αλλά και σε κάθε κατεύθυνση, αποφασιστικά  και  ηχηρά το μήνυμα μας:  
 
«ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ !!!»


BeStrong.org.gr - 14.10.12