Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Πρόγραμμα Αλληλοβοήθειας για γυναίκες με καρκίνο μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
 
Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινάει η νέα σεζόν για το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα Αλληλοβοήθειας που εφαρμόζει ο Σύλλογος, το οποίο στηρίζεται σε μια βασική αρχή: μια γυναίκα που έχει αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού και τώρα είναι καλά, εκπαιδεύεται και βοηθάει εθελοντικά μια άλλη γυναίκα που αντιμετωπίζει τώρα την ασθένεια. Δρώντας ως πρότυπο ζωής και ελπίδας η στήριξη που παρέχει η εθελόντρια μας συμβάλει στην ποιότητα ζωής της ασθενούς.   
 
Από τον Σεπτέμβρη του 2011, ο Σύλλογος προχώρησε σε ένα νέο βήμα: λειτούργησε τη βάρδια εθελόντριας μέσα στο Νοσοκομείο κάθε Πέμπτη 10:00 με 14:00.

Οι εθελόντριες μας, με την πολύτιμη αρωγή του προσωπικού του Νοσοκομείου που έκανε τη σύνδεση, συνάντησαν γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού σε όλες τις κλινικές: χειρουργικές, ογκολογική, ακτινοθεραπευτική, παρέχοντας τους ψυχολογική στήριξη μέσα από το προσωπικό τους βίωμα με τον καρκίνο του μαστού.

Έντυπο υλικό με σχετικές πληροφορίες, πρόθεση μαστού για τις μαστεκτομημένες γυναίκες, μπαλάκι για ασκήσεις για το χέρι για τις γυναίκες με λεμφαδενικό καθαρισμό και την μασκότ μας,  «την Τρυφερούλα», το αρκουδάκι μας – σύντροφο στην ελπίδα.  
 
Από τον Σεπτέμβρη του 2011, που ξεκίνησε το πρόγραμμα ως τον Ιούνιου του 2012 έγιναν 36 Βάρδιες και οι εθελόντριες είδαν συνολικά 75 γυναίκες: Χειρουργικές Κλινικές  33 γυναίκες, Ογκολογικό Τμήμα 30 γυναίκες, Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα 5 γυναίκες, Στάση Εθελόντριας  (Κεντρική Είσοδος Νοσοκομείου) 6 γυναίκες, Μαιευτική Κλινική 1 γυναίκα, Σύνολο: 75 γυναίκες.

Από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη 10:00 με 14:00 οι εθελόντριες του Συλλόγου μας θα βρίσκονται στο χώρο του Νοσοκομείου για να στηρίξουν την κάθε γυναίκα που βιώνει τον καρκίνο του μαστού. Θα τις βρείτε στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου (στάση εθελόντριας)  ή στο τηλέφωνο της βάρδιας: 6946888038.


BeStrong.org.gr - 20.09.12