Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Κληρονομικότητα, Γενετική και Καρκίνος του Μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταξύ των βασικών στόχων του Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών αλλά και η ενημέρωση αυτών και του ευρύτερου γυναικείου πληθυσμού για τα ιατρικά θέματα, τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με τη θεραπεία και την πρόληψη. Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος διοργανώνει την ημερίδα με θέμα «Κληρονομικότητα Γενετική και Καρκίνος του Μαστού», προσεγγίζοντας ένα θέμα για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό. Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

  • ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. Ομιλητής: κ. Γεώργιος Νασιούλας , Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής , Επιστημονικός  Διευθυντής Genekor.
  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ BRCA1 & BRCA2. Ομιλητής: κ. Ιωάννης Νατσιόπουλος , Χειρουργός Μαστού.  
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Ομιλητής: κ. Κωνσταντίνος Παπαζήσης, Ογκολόγος – Παθολόγος.
  • ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Συντονίστρια θα είναι η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ελένη Ντελιοπούλου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ., στη Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Νίκης 63). Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.


BeStrong.org.gr - 07.06.12