Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

ΚΥΠΡΟΣ: Ο αδελφός του γεννήθηκε για να τον σώσει...

Θα τα καταφέρει μετά από 28 χρόνια;

Καμιά φορά οι φύλακες άγγελοι μας έρχονται στη γη και παίρνουν σάρκα και οστά από την ίδια οικογένεια. 

Ο αδελφός, ή, η αδελφή μας είναι ο φίλος που δεν αποκτήσαμε από μόνοι μας, αλλά κληρονομήσαμε από τη φύση. 

Η ιστορία του Παναγιώτη και του Σωτήρη από το Καλό Χωριό της Λεμεσού θα συγκινήσει το Παγκύπριο, καθώς υποδεικνύει πως τα πρόσωπα που μας αγαπούν είναι αυτά που μεγαλώσαμε μαζί κάτω από την ίδια στέγη.

Το 1986 ο Παναγιώτης Χριστοφόρου διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία, σε ηλικία  8 ετών.

Συμβατός δότης ήταν ο αδελφός του Σωτήρης, ο οποίος επρόκειτο να γεννηθεί σε λίγους μήνες.

Εντούτοις οι πιθανότητες να επιζήσει το βρέφος, μετά από μία τόσο δύσκολη επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού, ήταν μηδαμινές, όπως εξήγησαν τότε οι γιατροί στους γονείς τους.

Τελικά η οικογένεια αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και ο Παναγιώτης υποβλήθηκε σε επέμβαση αυτομεταμόσχευσης, από την οποία τελικά βγήκε ζωντανός, ενώ το 8χρονο τότε παιδάκι ανάρρωσε πλήρως για να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

Δυστυχώς, μετά από 28 χρόνια, η ασθένεια έκανε ξανά την εμφάνιση της σε πολύ πιο σοβαρή μορφή, αυτή τη φορά όμως ο Σωτήρης ήταν έτοιμος… έτοιμος για να απλώσει το χέρι του στον μεγάλο του αδελφό και να του χαρίσει ένα κομμάτι από πάνω του, αυτό δηλαδή που προοριζόταν για να κάνει αρχικά πριν από τόσα χρόνια.

Ο Παναγιώτης υποβλήθηκε σε μία σειρά από χημειοθεραπείες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και σήμερα είναι η μεγάλη μέρα.

Ο Σωτήρης είναι συμβατός δότης 100%, γι’ αυτό και στο μυαλό του δεν υπήρξε κανένας δισταγμός.

Τα δύο αδέλφια από τη Λεμεσό, αναχώρησαν την περασμένη εβδομάδα για Θεσσαλονίκη όπου θα υποβληθούν σε επέμβαση για μεταμόσχευση μυελού από τον Σωτήρη στον Παναγιώτη.

Οι προσευχές των αγαπημένων τους προσώπων και των ανθρώπων της κοινότητας του Καλού Χωριού είναι μαζί τους, καθώς εύχονται να κυλήσουν όλα ομαλά.

Η επέμβαση είναι δαπανηρή το ίδιο και η φαρμακευτική αγωγή.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον μεγάλο αυτό αγώνα των δύο αδελφιών ενισχύοντας τους οικονομικά, μπορούν να προχωρήσουν σε εισφορές στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου: CY71002001950000357019717114.6489  


BeStrong.org.gr - 17.05.15