Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Greece race for the cure® 2012

4ος Αγώνας δρόμου και περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά, στο Ζάππειο, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, 11π.μ., τον συμβολικό Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure®, σε συνεργασία με την οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®. Έτσι κάθε χρόνο χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώνονται μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης για να τρέξουν ή να περπατήσουν, για να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να συμβάλλουν στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ενημέρωση για την ασθένεια και τις μεθόδους πρόληψης - έγκαιρης διάγνωσής της, καθώς και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον 3ο Αγώνα διατέθηκαν για την υλοποίηση ενός Προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Κλινικής Εξέτασης νέων γυναικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού από 5 έως 15 Ιουνίου 2012, καθώς επίσης και για την πραγματοποίηση οκτώ Ψυχοθεραπευτικών Ομάδων για γυναίκες με καρκίνο μαστού στην Αθήνα, στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη, το χειμώνα του 2012.  
 
Στον Αγώνα συμμετέχουν άτομα και ομάδες, οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν με ατομική πρωτοβουλία ή στο πλαίσιο μιας εταιρείας, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος,  ενός Συλλόγου ή οποιουδήποτε άλλου φορέα και οργανισμού. Με τον τρόπο αυτό, άτομα και φορείς  γίνονται μέρος της παγκόσμιας αλυσίδας ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, όλων των ηλικιών, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου, σας καλούμε να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα και να εγγραφείτε στον Αγώνα, ακολουθώντας τα απλά βήματα στο κείμενο που ακολουθεί.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την συνεργασία σας και την συμπόρευση σας στον Αγώνα μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου
Πρόεδρος Δ.Σ. ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ                


Πώς να φτιάξεις την ομάδα σου

  • Βρες ένα όνομα για την ομάδα σου.
  • Γίνε αρχηγός της ομάδας και προσκάλεσε συναδέλφους, συνεργάτες, μέλη, μαθητές αν πρόκειται για Σχολείο, ακόμα και φίλους ή συγγενείς να γραφτούν στην ομάδα σου .
  • Κάθε μέλος της ομάδας συμπληρώνει μια ατομική φόρμα εγγραφής , στην οποία πρέπει να τσεκάρει απαραίτητα και το πεδίο «θα εγγραφώ ως μέλος ομάδας», το όνομα της ομάδας και το όνομα του αρχηγού. Φόρμες εγγραφής μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του Αγώνα http://www.almazois.gr/race2012, ή επικοινώνησε με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ για να σου στείλουμε όσες φόρμες χρειάζεσαι.
  • Συγκέντρωσε τις φόρμες εγγραφής των μελών της ομάδας σου.
  • Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέσω Internet με χρήση πιστωτικής κάρτας, ή στα γραφεία του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ . Κόστος εγγραφής 5€ το άτομο, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν. Όλοι οι εγγραφόμενοι παραλαμβάνουν το ειδικό μπλουζάκι ( t-shirt ) και το καπέλο του Αγώνα. Επικοινώνησε με τα γραφεία του Συλλόγου για την παραλαβή μπλουζών και καπέλων.  

Οι εγγραφές των ομάδων θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012
 

Φτιάχνοντας την ομάδα σου….

  • Τιμάς τις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού.
  • Συμβάλλεις ενεργά στην συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων για τον καρκίνο του μαστού .
  • Δίνεις στον φορέα σου, ή στα άτομα του περιβάλλοντος σου, την ευκαιρία να δείξουν την κοινωνική τους    ευαισθησία.
  • Διεκδικείς το βραβείο της μεγαλύτερης ομάδας ανά κατηγορία (εταιρεία, ατομική, σχολείο, εθελοντική οργάνωση – Μ.Κ.Ο., survivor, πρεσβεία ). Το βραβείο είναι μια δωροεπιταγή 300€ , προσφορά των Med Spa Athens.
 
Οι ομάδες που συμμετέχουν
 

  • Θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.
  • Θα βγάλουν ομαδική φωτογραφία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο την ημέρα του Αγώνα, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αγώνα .
  • Θα αναφερθούν ονομαστικά στη σκηνή, την ημέρα του Αγώνα.
  • Θα εμφανίζονται με σειρά κατάταξης στην ιστοσελίδα του Greece Race for the Cure® κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του Αγώνα .
    
Για περισσότερες πληροφορίες μπες στην ιστοσελίδα http://www.almazois.gr/race2012 ; ή επικοινώνησε με την   κυρία Φρόσω Τζιντζηροπούλου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής Greece race for the cure® 2012, στο  τηλέφωνο 210 4180006 (εσωτ.25).


BeStrong.org.gr - 11.09.12