Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

«Τα παιδιά ταξιδεύουν στην παράδοση»

Μαθητές του δημοτικού από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη χόρεψαν δημοτικούς χορούς, θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας για ίαση στους καρκινοπαθείς συνομήλικούς τους σε μια εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά ταξιδεύουν στην παράδοση» που διοργανώνεται από τον σύλλογο γονέων και παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «H Λάμψη», με πρωτοβουλία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
«Από το 1987 μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί από καρκίνο 500 παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα και κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 30-40 νέα περιστατικά. Η λευχαιμία είναι ο πιο συχνός καρκίνος της παιδικής ηλικίας αλλά το αισιόδοξο είναι ότι το ποσοστό ίασης ανέρχεται στο 80%. Δυστυχώς όμως πολλοί γονείς καρκινοπαθών παιδιών χάνουν τη δουλειά τους γιατί πρέπει να βρίσκονται δίπλα τους στη διάρκεια της θεραπείας που διαρκεί περίπου ένα χρόνο.

Υπολογίζουμε ότι ένας στους τρεις γονείς καρκινοπαθών παιδιών χάνει τη δουλειά του. Εμείς εκτός από την στήριξη των παιδο-ογκολογικών κλινικών των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο υποστηρίζουμε τους γονείς που έχουν ανάγκη καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας όσο διαρκεί η θεραπεία.

Το όνειρό μας είναι να αγοράσουμε γκαρσονιέρες και να δημιουργήσουμε το "Σπίτι της Λάμψης" για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι τα καρκινοπαθή παιδιά ώστε να κάνουν κανονικά τις θεραπείες τους», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου Λάμψη στη Βόρεια Ελλάδα, Άρτεμις Ασλανίδου.
 
Στην εκδήλωση μετείχαν οι καλλιτέχνες Χρόνης Αηδονίδης, Ρος Ντέιλι, Ντιλέκ Κότς, Νίκος Αβαγιάνος, Παναγιώτης Λάλεζας, Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Πέτρος και Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Γώγος Ιωαννίδης, Γιάννης Τσιτιρίδης, Γιάννης Παπατζάνης, Γιώργος Μανωλάκης και Κυριακή Δερέμπεη. Συμμετέχουν ακόμη το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης "Χρόνης Αηδονίδης", η μικτή χορωδία Δήμου Βόλβης με χοράρχη το Σταύρο Καραμάνη, ο πολιτιστικός αθλητικός σύλλογος "Πήγασος", το τμήμα παραδοσιακών χορών Ευόσμου, ο ποντιακός σύλλογος Αυγής Λαγκαδά και ο πολιτιστικός σύλλογος Γέφυρας Θεσσαλονίκης κ.α.
 
Στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής και χειροτεχνίες των παιδιών του σχολείου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
 
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν από το σύλλογο «Η Λάμψη» για τις ανάγκες των παιδο-ογκολογικών κλινικών του ΑΧΕΠΑ και του Ιπποκράτειου.


BeStrong.org.gr - 05.03.13