Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Επίκαιρα θέματα για τον καρκίνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (ΕλΙΕΚ) ιδρύθηκε το  2008 με κύρια επιδίωξη την ενεργό συμμετοχή του και την αποτελεσματική συμβολή του στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, μέσα από την προαγωγή της έρευνας, την κατάκτηση της γνώσης, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του  ευρύτερου πληθυσμού.
 
Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεών του, το ΕλΙΕΚ  διοργανώνει ημερίδα με γενικά και ειδικά θέματα. Στα γενικά  θέματα  θα γίνουν εισηγήσεις σχετικά με την κοινωνική δικτύωση των ασθενών με καρκίνο, τα οικονομικά της υγείας, τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ελλείψεις των φαρμάκων και τη δυνατότητα επίλυσής  τους.

Στα ειδικά θέματα θα συζητηθεί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς  και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη  η εμφάνιση των οποίων απσχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.
 
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ανήκει στους καρκίνους εκείνους που η πρόληψή τους είναι σήμερα εφικτή και η έγκαιρη διάγνωση τους εύκολη. Το test Παπανικολάου και άλλοι πλέον σύγχρονοι τρόποι δίνουν την δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορης διάγνωσης σε αρχικά στάδια και επομένως ίασης.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις στον καρκίνο του προστάτη εστιάζουν την προσοχή μας στην σωστή επιλογή των ανδρών που πρέπει να αντιμετωπισθούν ώστε να μην επηρεασθεί αρνητικά η ποιότητα της ζωής τους,
 
Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου  2013, στην Αθήνα, στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ώρα έναρξης 10π.μ..
 
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά. 
 
 
Για το ΕλΙΕΚ
 
Ο Πρόεδρος: Γ.Φούντζηλας
 
Ο Αντιπρόεδρος: Θ. Οικονομόπουλος
 
Τα μέλη: Π.Κοσμίδης, Δ.Σκάρλος, Α.Δημόπουλος, Γ.Πενθερουδάκης, Χ.Παπαδημητρίου, Α.Πεπελάσης


BeStrong.org.gr - 27.02.13