Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Πώς ο Αντώνης Βαρδής έσωσε ένα ζευγάρι με καρκίνο

«Ηταν ο ευεργέτης μας»

Η Γιάννα και ο Μηνάς είναι δύο πλάσματα ερωτευμένα που σήμερα χαμογελούν στη ζωή μετά από μία σκληρή μάχη που κλήθηκαν να δώσουν παλεύοντας με τον καρκίνο.

Συγκινημένοι θυμούνται τον άνθρωπο που τους άνοιξε την αγκαλιά του, τους άπλωσε το χέρι με διάθεση να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει. Τον ευεργέτη τους όπως τον αποκαλούν. «Αυτό είναι για εμάς ο Αντώνης Βαρδής. 
 
Ο ευεργέτης μας. Αν δεν ήταν εκείνος σήμερα ίσως και να μην μπορούσαμε να σταθούμε απέναντί σας και να μιλάμε για εκείνον», θα πει ο Μηνάς ο οποίος εξηγεί μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ότι για εκείνον όπως και για πολλούς ακόμη που το γνώρισαν από κοντά και κατάλαβαν το μεγαλείο της ψυχής του δε θα φύγει ουσιαστικά ποτέ από τις καρδιές τους.

«Πόνεσα όταν άκουσα πως αρρώστησε βαριά, πίστευα ότι θα τα κατάφερνε. Πάλεψε σα παλικάρι. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
 
Δε μπορώ να το ξεχάσω αυτό που έκανε για μένα.

Γνωριζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ίδια γειτονιά μένουμε. Είχε μάθει πως αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου, καρκίνος βλέπετε ύπουλη ασθένεια σε χτυπά και στην αρχή είσαι ανυπεράσπιστος.

Δεν το πίστευα όταν λίγες μέρες μετά με σταμάτησε στο δρόμο και με το δικό του μοναδικό τρόπο μου ζήτησε να με βοηθήσει. Το καταλαβαίνετε; Ζήτησε ο ίδιος να με βοηθήσει. Ο μεγάλος Αντώνης Βαρδής ήταν μεγάλος επειδή ήταν άνθρωπος. Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου ερχόταν να μου πει ένα γεια, να δει πως είμαι, να μου δώσει θάρρος.

Προσευχόμουν για εκείνον όταν αρρώστησε, προσεύχομαι και τώρα να έχει καλό Παράδεισο. Αν υπάρχει Παράδεισος σίγουρα εκεί θα πάει», καταλήγει εμφανώς συγκινημένος ο Μηνάς.
 
Λίγα μέτρα παρακάτω η σύντροφός του, η Γιάννα, μας ζητά να μιλήσει και εκείνη για το μοναδικό Αντώνη Βαρδή που θα του οφείλει για πάντα την ίδια της τη ζωή, όπως θα πει στο protothema.gr: «Η περίοδος που αρρώστησα ήταν εφιαλτική. Είχα καρκίνο στη μήτρα.

Για μια γυναίκα νέα όπως εγώ αυτό ήταν κάτι που μου πάγωσε τη ζωή. Δε θα γινόμουν ποτέ μητέρα. Το χειρότερο όλων; Δεν είχα καν την οικονομική δυνατότητα να κάνω την προβλεπόμενη επέμβαση. Αποφάσισα επειδή τον γνώριζα να του μιλήσω. Δίσταζα. Αλλά είπα δε χάνω τίποτα, είχα ακούσει ότι είναι ένας απλός και καταδεκτικός άνθρωπος που είναι κοντά σε όλους όποτε και για οτιδήποτε το χρειαστούν», θα σημειώσει η Γιάννα.  
 
«Έκλαψα, στενοχωρήθηκα δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν έμαθα πως έφυγε από τη ζωή και έχασε τη μάχη που έδινε. Άνιση μάχη. Είναι κρίμα. Άνθρωποι σαν τον Αντώνη δυστυχώς φεύγουν νωρίς. Είχε να δώσει πολλά. Όχι ως καλλιτέχνης δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω αυτό, ως άνθρωπος. Είχε πάντα στο μυαλό του τους άλλους. Νοιαζόταν για το διπλανό του. Για αυτούς που είχαν προβλήματα. Έβλεπε άστεγο και συγκινούνταν ήθελε να πάει να του αγοράσει φαγητό και να του το δώσει δεν άντεχε να βλέπει άνθρωπο να υποφέρει. Πολύ κρίμα που έφυγε από κοντά μας. Δε θα το ξεχάσω ποτέ το καλό που μου έκανε, αν δεν ήταν αυτός δε ξέρω αν θα ζούσα σήμερα».


BeStrong.org.gr - 05.09.14