Νέα
Καρκίνος & κοινωνία

Έκανε διπλή μαστεκτομή στα 23...

Η γυναίκα αυτή χρειάστηκε να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή αμέσως μόλις διαγνώστηκε με καρκίνου του μαστού στα 23 της...

Αποφάσισε ομως να επανακτήσει τον έλεγχο του σώματός της, μεταμορφώνοντας τις ουλές της επέμβασης σε τέχνη! 

Η Nikki Black, που είναι 25 ετών σήμερα, έκανε δύο φλοράλ τατουάζ – στα πλέον καινούρια στήθη της – σε σχήμα καρδιάς, αντί για θηλές, όπως συνηθίζεται. 

Πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο αποδέχεται η ίδια τη νέα της ταυτότητα.

Όπως αναφέρει και η ίδια, «τα τατουάζ αυτά ήταν ένας τρόπος για εμένα να νιώσω ότι είμαι πάλι εγώ στο τιμόνι, να κάνω το σώμα μου δικό μου, να είμαι ασφαλής και να νιώθω ότι είμαι αυτό που θέλω».

Η Nikki είπε ότι ήταν συγκλονισμένη όταν έμαθε από το γιατρό τηλεφωνικά, ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένα οικογενειακό ιστορικό. 

«Νιώθεις ότι σου κόβεται η ανάσα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν μόνη, μαζί με τον μικρό μου αδερφό στο σπίτι, όταν έμαθα τα άσχημα νέα».

Εκείνη την περίοδο, η Νikki έκανε stand up comedy στη Φιλαδέλφια των ΗΠΑ και αναφέρει ότι οι συνάδελφοί της ήταν πολύ υποστηρικτικοί με την κατάστασή της. 

«Οι φίλοι μου έβγαιναν και μου έφερναν διάφορα δωράκια, γλυκά. Μετά έρχονταν μέσα και απλά κάθονταν για να μου κάνουν παρέα».

«Δεν νιώθεις το κορμί σου το ίδιο με πριν», είπε η Nikki απάντησε στα σχόλια που δέχτηκε μετά την επέμβαση. Παρόλο που οι γιατροί τοποθέτησαν τα νέα πλέον στήθη τη στιγμή της μαστεκτομής, εκείνη έπρεπε να περιμένει πριν γίνει πλήρη αποκατάσταση, αφού την ίδια περίοδο ήταν υπό χημειοθεραπεία.

Αυτή την περίοδο, ζωγράφιζε η ίδια σχέδια στο πλέον φαλακρό κεφάλι της με μακιγιάζ, για να αντισταθμίσει της παρενέργειες της θεραπείας. 

«Η περίοδός σου σταματά. Έχει εξάψεις. Βρίσκεσαι σε πολύ άβολη θέση, μέσα στο ίδιο σου στο σώμα», εκμυστηρεύτηκε.

Η μητέρα της ήταν πολύ υποστηρικτική και προτάθηκε να πληρώσει για τα τατουάζ. Οι φίλοι και οι αγαπημένοι της ήταν επίσης θετική με την απόφασή της.


BeStrong.org.gr - 27.10.15