Νέα
Νέα της οργάνωσης

«ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

Τομέας ΥΓΕΙΑΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ, ιδρυτής της Μ.Κ.Ο «BE STRONG», η οποία είναι μια κοινωφελής, μη κερδοσκοπική οργάνωση υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, μίλησε στους σπουδαστές του Τομέα Υγείας για το θέμα του καπνίσματος και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην υγεία.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του "XINIS EDU FESTIVAL 2011", την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ.

Μαζί με τον Παναγιώτη Μιχαήλ, μίλησε στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ο κ. Οδυσσέας Χατζήνας, Ιατρός & καθηγητής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ, ο οποίος ανέλυσε τις νοσολογικές επιπτώσεις του καπνίσματος και γενικότερες επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, τόσο ο κ. Χατζήνας, όσο και ο κ. Μιχαήλ, τόνισαν στις ομιλίες τους πως κάθε χρόνο παράγονται περισσότερα από 5,5 τρισεκατομμύρια τσιγάρα - αριθμός ικανός να εξασφαλίσει 1000 για κάθε κάτοικο του πλανήτη. Επίσης, ο καπνός προκαλεί 5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως (το 9% του συνόλου των θανάτων).

Εάν συνεχιστεί η συνήθεια του καπνίσματός , το 2030 το παγκόσμιο φορτίο νοσημάτων που αποδίδονται στον καπνό θα πλησιάσει το 10 εκατομμύρια θανάτους. Οι διακεκριμένοι καλεσμένοι ομιλητές δήλωσαν πως ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα αυξάνεται 60-70 φορές για έναν άνδρα που καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρων ημερησίως για είκοσι συνεχή χρόνια συγκρινόμενος με έναν μη-καπνιστή.

Επίσης υπογράμμισαν πως το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για ποσοστό 90% των περιπτώσεων Χρόνια Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ( Συμπτώματα : Βήχας , Απόχρεμψη , Δύσπνοια Κόπωσης ).Η Χ.Α.Π. αποτελεί την τέταρτη κύρια αιτία θανάτου και προσβάλει περισσότερο από 16 εκατομμύρια άτομα στις Η.Π.Α.

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ εξιστόρησε στους σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τη δική του περιπέτεια με τον καρκίνο και έδωσε σε όλους τους παριστάμενους μαθήματα ζωής, καθώς 2 φορές έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον καρκίνο και τις 2 φόρες έχει βγει νικητής.


BeStrong.org.gr - 29.03.14