Νέα
Νέα της οργάνωσης

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το «επάρατη νόσος»...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα, με αφορμή το χαμό της δικής μας, Ελένης Καλαμάρη, δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα espresso αφιερώματα που δυστυχώς προσέβαλαν τη μνήμη της, αλλά και τη δράση της οργάνωσής μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μην εισακούονται οι φωνές μας ότι ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ θα πρέπει να λέγεται πλέον με το ΟΝΟΜΑ του. Θεωρούμε απαράδεκτο, σε αφιέρωμα για το θάνατο της Ελένης, που έζησε και συντάχτηκε στο σκοπό αυτό, να γράφεται ότι πέθανε από την «επάρατη νόσο». Αρνούμαστε να ανεχθούμε οποιαδήποτε αναφορά στην οργάνωσή μας σε κείμενα όπου, στερεοτυπικά και με παντελή έλλειψη ανθρώπινης και κοινωνικής ευαισθησίας, ο καρκίνος αναφέρεται ως  «η καταραμένη αρρώστια».

Αξιώνουμε από την ελληνική δημοσιογραφία να αντιμετωπίζει αντίστοιχα θέματα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να λειτουργεί όπως απαιτείται από τις ανάγκες για ενημέρωση, προαγωγή ιδεών και διαμόρφωση υγιούς κοινωνικής συνείδησης.

Σταθεροί στον αγώνα μας και αποφασισμένοι να προασπίσουμε αυτόν, αλλά και να σταθούμε δίπλα σε όσους μάχονται τον καρκίνο, επειδή όλοι  έχουν δικαίωμα στην ελπίδα, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας αυτό που πρεσβεύουμε, με την πίστη ότι στην ελληνική κοινωνία το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ήδη ως αυτονόητο.

Για την εκπροσώπησή μας στο δικαστικό αυτόν αγώνα, έχουμε δώσει εντολή στη δικηγορική εταιρεία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» που στέκεται και σε αυτήν την προσπάθεια στο πλευρό μας.


BeStrong.org.gr - 29.03.14