Νέα
Νέα της οργάνωσης

ΑΠΟ ΕΛΕΝΑ... ΕΛΕΝΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η οργάνωση "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" και οι εκδόσεις "ΒΙΒΛΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ", συνδιοργάνωσαν στο κεντρικό βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 στις 6:30 το απόγευμα, με θέμα τον καρκίνο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, έγινε η παρουσίαση δυο βιβλίων: το «Υγιεινή Διατροφή κατά την Διάρκεια της Χημειοθεραπείας» των εκδόσεων "Βιβλία Τερζόπουλος" και το «Από Έλενα… Ελένη» των εκδόσεων "Ανθή Π. Σμυρνιώτη".

Το βιβλίο  «Υγιεινή Διατροφή κατά τη Διάρκεια της Χημειοθεραπείας» προσφέρει διατροφικές συμβουλές και περισσότερες από 100 γευστικές συνταγές ειδικά σχεδιασμένες για άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Αποτελεί απαραίτητο οδηγό με εδέσματα που βοηθούν τον ασθενή να διατηρήσει ακμαίες τις δυνάμεις του.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Παναγιώτης Μιχαήλ, ο οποίος είναι εμπνευστής και ιδρυτής της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" και η κλινική διατροφολόγος Ειρήνη Τζανετάκου.


Το βιβλίο «Από Έλενα… Ελένη» αποτελεί την αυτοβιογραφία της Ελένης Καλαμάρη, η οποία άρχισε να το γράφει μετά τη δεύτερη φορά που αντιμετώπισε τον καρκίνο. Ένα βιβλίο που με την κατάθεση ψυχής της συγγραφέως, μας δίνει μαθήματα ζωής αλλά και το πως η θετική στάση, μπορεί να ανατρέψει τα πιο δυσμενή στατιστικά! Το βιβλίο προλόγισε ο Παναγιώτης Μιχαήλ, ο ίδιος επιζών του καρκίνου 2 φορές και η εκδήλωση έκλεισε με την συγγραφέα Ελένη Καλαμάρη, διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο της, συγκλονίζοντας όλους τους προσκεκλημένους!  

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ για πρώτη φορά, το τηλεοπτικό σποτάκι της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης 1069, των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, που θα παίξει στους τηλεοπτικούς δέκτες τις ημέρες των εορτών, από την 1η Δεκεμβρίου 2010 έως και την 15 Ιανουαρίου 2011. Στο σποτάκι αυτό πρωταγωνιστές είναι η Ελένη Καλαμάρη μαζί με τον Παναγιώτη Μιχαήλ. Μέρος των κερδών από τις πωλήσεις και των δυο βιβλίων θα δοθούν στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», BeStrong.org.gr.





BeStrong.org.gr - 29.03.14