Νέα
Νέα της οργάνωσης

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤΑΚΙ 1069

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 1ου ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΠΟΤ

Στις 17 Οκτώβριου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του πρώτου τηλεοπτικού σποτ της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η ιδέα του σεναρίου, του τηλεοπτικού σποτ, ανήκει στον ιδρυτή της οργάνωσης Παναγιώτη Μιχαήλ. Στόχος του σποτ ήταν η απενεχοποίηση του καρκίνου, που ακόμη για την ελληνική κοινωνία, είναι ταμπού το να πει κάποιος το όνομά του, αλλά και η επικοινωνία στο κοινό της ύπαρξης του τετραψήφιου αριθμού ψυχολογικής υποστήριξης 1069!

Μέσω της γραμμής 1069 όλοι οι πολίτες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, ώστε να πάρουν τις πληροφορίες και την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται. Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ. να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας, έως σήμερα, μέσω της γραμμής 1069, 2000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και τους έχουμε προσφέρει την πληροφόρηση και υποστήριξη που χρειάζονταν. Πρωταγωνιστές στο σποτάκι αυτό, είναι δύο επιζώντες του καρκίνου η Ελένη Καλαμάρη, που 20 ημέρες πριν το γύρισμα είχε τελειώσει με τις χημειοθεραπείες της και ο Παναγιώτης Μιχαήλ, που για τις ανάγκες του σποτ ξύρισε on camera το κεφάλι του.

Η συμβολική αυτή κίνηση έχει ως στόχο την απενεχοποίηση του καρκίνου αλλά και των παρενέργειών του, αφού ακόμη η ελληνική κοινωνία έχει πολλά ταμπού στο θέμα αυτό, στιγματοποιώντας έτσι τους ασθενείς οδηγώντας τους στην απομόνωση!

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις εταιρείες που μας υποστήριξαν αφιλοκερδώς για την υλοποίηση του τηλεοπτικού σποτ: Mindcreation - creative / production / post prduction, Arctos Broadcast Facilities - Οπτικοακουστκός Εξοπλισμός / Φώτα, Movielab S.A. - Υλικά Παραγωγής / Φορτηγό.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν με πάθος την ημέρα των γυρισμάτων ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα και πιο συγκεκριμένα: Γαβριήλ Λουκέρης - Σκηνοθεσία / Δ/νση Φωτογραφίας, Χρίστινα Λουκέρη - Βοηθός Σκηνοθέτη, Γιώργος Χατζηγεωργίου - Παραγωγή, Φώτης Αποστολόπουλος - Ηλεκτρολόγος, Γιώργος Κουτσανδρέου - 1ος Βοηθός Κάμερας, Χρήστος Κατζιορας - Σκηνογράφος / Βοηθός Παραγωγής, Γιώργος Νάκος - Ηχοληψία, Στέλιος Β. Αναστασόπουλου - Βοηθός Παραγωγής, Ξένια Βίτος - art director, Μαρία Ντουράκη - Μακιγιάζ  

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιάννη Θεοφάνους προπονητή της εθνικής ομάδας Kick Boxing, για την ζεστή φιλοξενία του, αλλά και για την παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, το Fight Club Central Gym (www.fightclubgalatsi.gr), που βρίσκεται στο Γαλάτσι., Λεωφ. Βείκου 121-125. 





BeStrong.org.gr - 29.03.14