travesti
t3
Νέα
Νέα της οργάνωσης

Το Be Strong λέει «φτάνει» πια στην επάρατη νόσο της άγνοιας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31/05/2012, τρεις ημέρες πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων του καρκίνου,  μέσω της νομικής μας υπηρεσίας, κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικόγραφο αγωγής προς την εφημερίδα Espresso, για την χρησιμοποίηση του όρου η «επάρατη νόσος» ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. 

Στις 26 Μαρτίου 2015, 9.00 π.μ. πραγματοποιείται η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής στην Ευελπίδων, Κτίριο 6, Αίθουσα 12 και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ασθενών με καρκίνο, στρέφεται εναντίον μέσου μαζικής ενημέρωσης διεκδικώντας τα αυτονόητα....


Απομυθοποίηση του καρκίνου και οι δράσεις μας

Ένας από τους στόχους της οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, είναι η απομυθοποίηση του καρκίνου, που δυστυχώς εν έτη 2015 αποκαλείται από τα ΜΜΕ η «επάρατη νόσος», η «κακιά αρρώστια», το «κακό»...

«Επάρατη νόσος», δηλαδή η καταραμένη νόσος... 

Επομένως όποιος έχει καρκίνο είναι καταραμένος... 

Αυτό προσβάλει την τιμή και υπόληψη, όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτόν! 

Είναι απαράδεκτη η στάση ορισμένων Μ.Μ.Ε. όταν μιλάνε για τον καρκίνο να αναφέρονται σε αυτόν ως η "επάρατη νόσος" ή “ανίατη ασθένεια”. 

Απαράδεκτο επίσης είναι ότι υπάρχουν και στην επιστημονική κοινότητα λειτουργοί, που αποκαλούν  σε συνεντεύξεις τους τον καρκίνο έτσι…

Από της ίδρυση της οργάνωσης το 2007, προσπαθούμε με διάφορες πανελλήνιες δράσεις, αλλά και με την παρουσία του ιδρυτή της Παναγιώτη Μιχαήλ στα ΜΜΕ, να συμβάλλουμε στην αλλαγή αυτής της νοοτροπίας, γιατί μόνο έτσι ο Έλληνας πολίτης θα ευαισθητοποιηθεί για την πρόληψη. 

Η οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, έχει ξεκινήσει και επίσημα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουάριου 2009, μια πανελλαδική καμπάνια-εκστρατεία, με βασικό αίτημα ο καρκίνος να αποκαλείται με το όνομά του, ενώνοντας έτσι τη φωνή μας, με τους χιλιάδες ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο, καθώς και με τους περισσότερους συλλόγους ασθενών.


Υποστήριξη από συλλόγους ασθενών με καρκίνο 

Στη προσπάθειά μας αυτή να χρησιμοποιήσουμε τα ένδικα μέσα, για το δικαίωμά μας στο αυτονόητο, έχουμε αρωγούς και υποστηρικτές στο πλάι μας τη Διασωματειακή Επιτροπή Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (ΔΕΔΙΔΙΚΑ), που αποτελείται από 33 συλλόγους ασθενών με καρκίνο - μέλη,  απ' όλη την Ελλάδα. 

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για τα άμμεσα αντανακλαστικά τους το σύλλογο καρκινοπαθών εθελοντών φίλων και ιατρών «ΚΕΦΙ», το σύλλογο καρκινοπαθών Λάρισας, το σύλλογο στήριξης ασθενών με νεοπλασματική ασθένεια «Ευ Ζω με τον καρκίνο», τον Πανελλήνιο Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού Θεσσαλονίκης «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και τέλος της πρόεδρο της (ΔΕΔΙΔΙΚΑ) κυρία Καίτη Αποστολίδη.  


Δελτίο τύπου της  Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (ΔΕΔΙΔΙΚΑ),

«Όλοι οι Σύλλογοι ασθενών με καρκίνο χαιρετήσαμε την πρωτοβουλία του Παναγιώτη Μιχαήλ, όταν πριν από έξι χρόνια ξεκίνησε την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και άσκησης πιέσεων προς τους διαμορφωτές αυτής, δημοσιογράφους, μέσω της συλλογής υπογραφών, με το σύνθημα «ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ,  Η ΚΑΡΚΙΝΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!» και σκοπό την αλλαγή στάσης των πολιτών και των ασθενών απέναντι στην ασθένεια.

Ο σκοπός αυτός είναι κοινός και εκφράζει όλους τους ασθενείς με καρκίνο, που εκπροσωπούνται από τις οργανώσεις της ΔΕΔΙΔΙΚΑ και όχι μόνον. Ωστόσο,  δεν φανταζόμασταν ότι λίγα χρόνια αργότερα θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής στη δικαιοσύνη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο και για την διεκδίκηση του σεβασμού αυτών. 

Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ορισμένοι δημοσιογράφοι προς άγραν αναγνωστικού κοινού και σε πείσμα των αλλεπάλληλων οχλήσεών μας, συνεχίζουν να αρθρογραφούν αποκαλώντας τον καρκίνο ως "επάρατη νόσο", δηλαδή ως καταραμένη νόσο, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη όλων των ασθενών, των οικογενειών τους, αλλά και συνολικά των ανθρώπων που με κάποιο τρόπο έρχονται αντιμέτωποι με την ασθένεια.

Ταυτόχρονα, «επιτυγχάνουν» να συμπυκνώσουν σε μία και μόνο λέξη τις πλέον στερεοτυπικές στάσεις και αντιλήψεις αναφορικά με τον καρκίνο, καθώς και να επιτείνουν το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό των ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια, φαινομένων που έχουν ως αφετηρία την άγνοια και τους μύθους που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη νόσο. 

Τέλος, καταλήγουν έμμεσα να παραπληροφορούν τους πολίτες, καθώς σήμερα πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται ιάσιμες, ενώ η ίδια η νόσος θεωρείται χρόνια και δεν είναι οπωσδήποτε καταληκτική. 

Με την άσκηση της αγωγής κατά της εφημερίδας «Espresso» αξιώνουμε από την Ελληνική, έντυπη και διαδικτυακή, δημοσιογραφία, με αφορμή το προ τριετίας αφιέρωμα στη φίλη Ελένη Καλαμάρη και τις προσβλητικές αναφορές στην ασθένεια του καρκίνου από την οποία κατέληξε, να αντιμετωπίζει αντίστοιχα θέματα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να λειτουργεί όπως επιβάλλει η ιερή αποστολή της για αντικειμενική ενημέρωση, προαγωγή αξιών και διαμόρφωση υγιούς κοινωνικής συνείδησης. 

Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει, ως οφείλει, και στην προσπάθεια τερματισμού της χρήσης των στερεοτυπικών και κατ' επέκταση φοβικών προσεγγίσεων του θέματος.

Συντασόμεθα λοιπόν όλοι μαζί στο μακροχρόνιο και σκληρό αγώνα για την εξάλειψη αυτής της επώδυνης λέξης από το λεξιλόγιο και τη φρασεολογία των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνει τους ασθενείς του καρκίνου να αισθάνονται «επάρατοι» και συνεπεία αυτού περιθωριακοί ή μιάσματα της υγιούς κοινωνίας, υπογράφοντας την παρούσα επιστολή και δίνοντας δυναμικά το «παρών» στη δικάσιμο της 26/3/2015.» 


Δελτίο τύπου από την εταιρεία δικηγόρων, Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες

Παρακάτω σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της νομικής μας υπηρεσίας, που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση, την εταιρεία δικηγόρων, Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες:

«Η εταιρεία μας έχει την ιδιαίτερη τιμή να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή,  των ανθρώπων που έχουν καρκίνο.

Την Πέμπτη, 26.03.2015, λέμε φτάνει στο ρατσισμό.

Κανείς δεν είναι καταραμένος γιατί αρρώστησε.

Το Be strong λέει «φτάνει» πια στην επάρατο νόσο της άγνοιας... 

Οι δικηγόροι μας βρίσκονται απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και στον κοινωνικό ρατσισμό  που εκπέμπουν, όταν αναφέρονται στους καρκινοπαθείς ως καταραμένους.

Η δίκη κατά της εφημερίδας ESSPRESSO είναι η ελπίδα για ζωή και το δικαίωμα στο όνειρο.

Όχι πια επάρατος νόσος.

Όχι πια επάρατοι άνθρωποι.» 


Τι σημαίνει «επάρατος»;

Επάρατος, –η, -ο = ο καταραμένος, ο αναθεματισμένος, αυτός τον οποίο απεύχεται κανείς, διότι προκαλεί καταστροφή.

Ετυμολογία = Από το αρχαίο «επαρώμαι» (καταριέμαι) < επί αρώμαι (=προσεύχομαι) <αρά = προσευχή, κατάρα, συμφορά

Η στιγματοποίηση των ασθενών δημιουργεί μια σύγχρονη Σπιναλόγγα, με μοναχικούς ασθενείς που εκτός της νόσου, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κοινωνία.... 

Η επάρατη νόσος είναι η άγνοια και όχι ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!   
BeStrong.org.gr - 24.03.15
istanbul travesti
izmir travestileri t3