Ο Καρκίνος
Φορείς Υγείας
Φορείς υγείας στην Ελλάδα

ΣΤΟΡΓΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Έδρα

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Παιδιών

Διεύθυνση:
Πόντου 156, 55132, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης, Ελλάδα
τηλέφωνο:2310 544321email:
storgi544320@gmail.com

Παρεχόμενες Υπηρεσίες


  • Συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στον εξοπλισμό των 2 ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ώστε ο βαθμός νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών να είναι άριστος.
  • Χρηματοδότησε κλινικοεργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες - αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών. Η ανάλυση του DNA βοηθά την επιλογή του κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος για κάθε περίπτωση. Όπως ήδη αναφέρθηκε σήμερα με την  κατάλληλη θεραπεία τα 2 στα 3 παιδιά γιατρεύονται.
  • Μισθοδοτεί μία βιολόγο για τις ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου, καθώς και μία ψυχολόγο για τις αντίστοιχες ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
  • Συμπαρίσταται στους γονείς των καρκινοπαθών παιδιών. Η συμπαράσταση αυτή έμμεσα εκδηλώνεται με βοήθεια προς το σύλλογο γονέων των παιδιών η "ΛΑΜΨΗ". Η ΣΤΟΡΓΗ νοικιάζει για το σύλλογο γονέων ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιείται τόσο ως γραφείο όσο και ως χώρος απασχόλησης των παιδιών που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, όσο αυτά περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεών τους.
  • Δημιουργία και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας για τα παιδιά και τους συνοδούς τους που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης. 

BeStrong.org.gr - 23.04.12