Ο Καρκίνος
Φορείς Υγείας
Φορείς υγείας στην Ελλάδα

ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ

Είδος οργανισμού: ΜΚΟ
Τύπος οργανισμού: Οργανισμός Υποστήριξης
Ηλικιακή ομάδα: Ενηλίκων

Διεύθυνση:
Κυρίλλου Λουκάρεως 49, 712 01, Ηράκλειο, Ηρακλείου, Ελλάδα
τηλέφωνο:
2810 287895

2810 287895
email:
efzokriti@otenet.gr
website:
www.efzo.gr

Ιστορικό του Συλλόγου


Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Δυνατότητα συμμετοχής στο σύλλογο έχουν ασθενείς που ζουν ή έζησαν την εμπειρία του καρκίνου οι ίδιοι ή αγαπημένα τους πρόσωπα, εθελοντές, καθώς και επαγγελματίες υγείας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τα θέματα που σχετίζονται με τη νόσο του καρκίνου. Ο σύλλογος στηρίζεται οικονομικά από δωρεές φίλων, έσοδα εκδηλώσεων και συνδρομές των μελών του.

Στόχοι του Συλλόγου


  • Η συμβολή στην όλο και πιο ολοκληρωμένη και βαθιά ανθρώπινη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα αυτών των ασθενών από τα αρμόδια νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά οι όποιες υπαρκτές καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες, που δρουν επιβαρυντικά στην οργανική και ψυχολογική κατάστασή τους.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η λήψη μέτρων για την ψυχολογική και κάθε άλλη στήριξη των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών τους. Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι:
  1. Κατ' οίκον νοσηλεία για όσους το έχουν ανάγκη και το επιθυμούν.
  2. Δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας των ασθενών της επαρχίας και των συνοδών τους, καθώς και εξασφάλιση χώρου τελικής νοσηλείας.
  3. Συγκρότηση ομάδων ενημέρωσης, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαγωγίας αυτών των ασθενών.
  • Η σύγχρονη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κρητικής κοινωνίας, ώστε να ανατραπεί η αντιεπιστημονική και λαθεμένη εικόνα της νόσου και να μπει στο κέντρο της συζήτησης και της μέριμνας η αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

BeStrong.org.gr - 23.04.12